Erçiş Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 150 dönümlük sulu otlak ve sazlık alanda hükümlülere kaz yetiştiriciliği alanında eğitim verilmek üzere serbest gezen kaz üretimine başlandı.
Kaz etinin yüksek enerji ve protein içermesi, yılda 50-60 yumurta alınabilmesi, kaz tüyünün (terletmez özelliği bulunmakta) ekonomik değerinin bulunması, kaz karaciğerinin ticari öneminin olması nedenleri ile Dünya’da kaz üretimi yıllara göre artış göstermektedir. Ülkemizdeki kaz sayısı da 1 milyon 112 bindir.
iydb.adalet.gov.tr, 8 Haziran 2016
http://iydb.adalet.gov.tr/haber_detay.asp?newID=956&isyurtlari-kurumu-tarafindan-serbest-gezen-kaz-uretimine-baslandi.html
Bir cevap yazın